El concurs literari AMIC-Ficcions ha realitzat l’entrega de premis del País Valencià aquest dimarts 14 de maig al Teatre Micalet de València. Dels 1.011 participants del territori valencià, la història Manuel Saiz Vidal de l’IES Pere Boïl de Manises, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Història del País Valencià i de València.
El creador de contingut valencià, Aitor Muñoz, ha estat l’encarregat de presentar l’acte, el qual també ha comptat amb les intervencions de Josep Ritort, secretari general de l’AMIC, el qual ha exposat les dades de participació i l’alta implicació d’alumnes i docents en l’edició d’enguany, i la de Mar Català, sòcia i treballadora de la llibreria La Repartidora, la qual ha animat als joves a continuar cultivant-se en la creació literària.
La història guanyadora ha estat presentada sota el pseudònim Aatzimbori, amb el relat titulat “Ella”, mereixia la primera posició del País Valencià, d’entre els 1.011 participants, per “amb frases memorables i diàlegs espurnejants, aquest relat ens recorda que darrere de moltes «boges» i «harpies» de la nostra història i la nostra literatura, hi ha dones de carn i ossos que no es van voler conformar. Una astuta revisió de l’arquetip de la femme fatale des de la mirada d’aquells que l’han jutjada”.
El premi a la Millor Història de Castelló i Segona Millor Història del País Valencià ha estat per Diego Ávila Forcada, sota el pseudònim Riefoww, de l’IES El Caminàs de Castelló de la Plana, amb el seu relat “Alienació” que ha estat qualificat pel jurat com “un relat sorprenent, surrealista i commovedor, tan inclassificable com l’amor que descriu. Destaca per la tendresa amb què imagina un idil·li intergalàctic i la maduresa amb què retrata una relació entre mare i filla en ple moment de canvi. Un viatge oníric que entreteixeix la immensitat de l’univers amb les minúcies de la quotidianitat”.
Per últim, amb el premi a la Millor Història d’Alacant i Tercera Millor Història del País Valencià s’ha guardonat a Claudia Casasempere Peidro de l’IES Pare Arques de Cocentaina, sota el pseudònim Claudia Casasempere. El jurat ha considerat que el relat “Màgia” mereixia el guardó per “un relat sobre les sensacions de culpa, la desconfiança i els prejudicis. La desesperació per no encaixar en el que tothom considera la normalitat. Evocant al lector el poder de l’amistat i l’amor fins a límits inimaginables”.
Segons premis per província
També s’han fet entrega dels segons premis de cada província del País Valencià. En el cas de la Segona Millor Història d’Alacant, s’ha endut el guardó Emma Requena Makoly, de l’IES La Mola de Novelda, amb el pseudònim emma_rma. El jurat ha destacat el relat titulat “Viatje a la Vila” per “aconseguir teixir un relat de forma excel·lent envoltat de misteri i sospites dins una família adinerada i la seva vinculació amb una noia desapareguda, a través d’una narració coherent que aconsegueix mantenir al lector en tensió fins a l’últim moment”.
Seguidament, la Segona Millor Història de València ha estat per Selene Gascón Piera, Lucía Mata Peña i Vega Correcher Jabaloyas, de l’IES Fernando III de Jalance, del grup i.gandiagomez, amb el seu relat “Salvant la destrucció” per “un relat ben escrit i tibant que manté al lector en tensió fins a l’últim moment amb un final que no deixa indiferent, combinant tres punts de vista, el d’una noia amb una malaltia, el seu germà i la seva germana”.
El premi a la Professora més motivadora de València ha estat per Maria Jesús Taberner Andrés del Col·legi Guadalaviar de València.
Finalment, d’entre els docents finalistes s’ha premiat a la Professora més motivadora del País Valencià, que ha estat per Maria Jesús Taberner Andrés del Col·legi Guadalaviar de València.